NAJKRAJŠIE ŽENY SVETA – SLOVENKY

Slovensko – Svetová krajina.

Pokračovať

Snímka: instagram.com/slavic_aesthetics

Najkrajšie ženy sveta – Slovenky

Slovenské ženy právom patria dlhodobo medzi najkrajšie ženy sveta. Pôvab dostali priam do vienka. Odmalička boli vychovávané tak, že byť krásna v dnešnom svete nestačí. Pracujú na svojom zdokonaľovaní a určite nepatria len medzi žienky domáce. Slovenky patria medzi veľmi ambiciózne ženy, ktoré nechcú byť odkázané len na muža. Slovenky majú svoju hrdosť a sú si vedomé svojich predností a urobia všetko pre to, aby vyzerali tip top, nech sa nachádzajú kdekoľvek, ale si uvedomujú, že vnútro človeka je najdôležitejšie. Každý jazyk má svoje čaro, no slovenčina z úst sloveniek pôsobí nesmierne sexi. A buďte si istí, že tento postreh nepochádza z ženskej mysle, ale práve z tej mužskej. Rodina je pre Slovenky v rebríčku najdôležitejšia. Od nej závisí naše zdravie i šťastie a vlastne celý život.

Ružová panna – Prvá Miss na Slovensku

Prvú súťaž krásy vymyslel a zorganizoval v obci Nadáš (dnešný Trstín) farár Imrich Štvrteczký v roku 1837. O desiatom ročníku súťaže v roku 1846 informoval aj týždenník Orol tatranský, ktorý redigoval Ľudovít Štúr. Prihlásiť sa do súťaže vtedy mohli len panny od 17 do 25 rokov. Kým dnes dievčatám okrem pekného zovňajšku stačí vedieť sa správne zavlniť do latinskoamerických rytmov, ich predchodkyne z Oravy to mali oveľa ťažšie. Súťaž totiž bola o dokonalosti tela a duše. Titul mohla používať celý rok, ale len za dodržania stanovených podmienok. Kandidátka musela ovládať katechizmus, pravidelne chodiť do kostola, vzdávať úctu rodičom, vrchnosti, gazdom a duchovným, a hlavne viesť mravopočestný život. Preto aj titul, ktorý dievča získalo, bol Ružová panna. Dievčatá zlej povesti, lenivé, ľahkomyseľné, ktoré v zime po ôsmej a v lete po deviatej hodine frajerov do domu púšťali, nemali šancu. Prilepšením pre súťažiacu bolo aj to, ak pána farára upozornila, že jedna z konkurentiek má za sebou nejaký prehrešok, ktorý nemá s počestnosťou nič spoločné. Porotu tvorili ženatí muži, svoj hlas odovzdali v kostole. V strede kostola v Trstíne boli truhličky s menami kandidátok. Bolo viac kôl, kým nezostali tri a z nich sa hlasovalo, ktorá bude ružovou pannou roka. Ak bolo hlasovanie nerozhodné, o  víťazke rozhodoval farár. Víťazka získala veniec a 100 zlatých, ktoré musela odovzdať richtárovi. Vrátil jej ich až v deň sobáša. Okrem sto zlatých, ak by zomrela skôr, než by sa vydala, mali dostať pozostalí na pohreb ďalších dvadsať zlatých. Zároveň na rakvu by dostala veniec z ruží. Po odovzdaní titulu a peňažnej sumy bola omša. Na nej kňaz nikdy nezabudol zdôrazniť potrebu mravnej čistoty mládeže.

Snímka: kostol v Trstíne/TASR/Orol tatranský/djgt.sk/bulletine

Snímka: pinterest.com

Alžbeta Štrkulová – Prvá Slovenka na Miss World

Alžbeta Štrkulová sa ako prvá Slovenka zúčastnila v roku 1967 v Londýne súťaže o najkrajšiu ženu sveta – Miss World 1967, kde obsadila piate miesto. Do súťaže postúpila ako víťazka súťaže krásy v bývalom Česko-Slovensku.

Karin Majtánová – Miss Slovensko 1993

Historicky prvýkrát v samostatnej Slovenskej republike si korunku na hlavu nasadila Karin Majtánová, ktorá sa stala v roku 1993 prvou Miss Slovensko. 

Snímka: TASR

Snímka: rimava.sk

Nikoleta Meszárošová – Miss Slovensko 1994

Nikoleta Meszárošová vyhrala súťaž Miss Slovensko 1994. Slovensko reprezentovala na troch medzinárodných súťažiach krásy. Neskôr sa podieľala na organizovaní niekoľkých ročníkov súťaže Miss Universe Slovenskej republiky.  

Kompletnú sekciu najkrajších žien sveta – Sloveniek si môžete prečítať v SLOVENSKEJ BIBLII

Čo sa dozviete z kompletnej sekcie?

  • Kompletne spracovaná sekcia najkrajších žien sveta – Sloveniek. Miss Slovensko, Miss Slovenská republika, svetové slovenské top modelky, tanečnice z Lúčnie, SĽUK a krásne slovenské starenky.   

Čo je Slovenská Biblia?

  • Svetové obrazovo – duchovné dielo slovenského národa.
  • Spracovaná mozaika dokumentu 419 strán základu identity slovenského národa na ceninovom papieri.
  • 57 spracovaných kategórií diela slovenského národa.